Anna

Tore

Livet och honungsbin

Vaknade till kristallklar morgon. Solen reste sig över horisonten, upp på en kall himmel och allting var klart. Utom mitt huvud förstås. Den tar tid på sig på morgonen.

Tidningen spår värre framtid än någonsin och det viktigaste är pengarna och tillväxten som just nu har stannat av. Jag undrar hur länge vi här på jorden kan växa till.
På nyheterna i P1 säger de att honungsbina minskar katastrofalt i antal. I Kina har de minskat med hälften och i USA med en tredjedel. Ja, något måste ju försvinna eftersom vi människor är på ständig tilväxt.
Matt i armen äter jag min frukostgröt som Tore kokat. Tore ringlar ner skogshonung i sin temugg. Jag vill inte veta att honungsbina kanske försvinner för alltid!
Då försvinner äpplena, päronen, körsbären och alla andra frukter där träden är beroende av honunsgbipollinering. Försvinner gör också det surr över rapsfälten, lavendelfälten, alla blommande fält, och i mina lavendelbuskar vid huset. Surret som jag blir så lugn av.
Stackars björnarna då – ingen honung att mumsa på. Bamse förlorar sin styrka och hans värld rasar samman.

Nedstämd körde jag iväg till Landskrona. Snön lyste vit över det böljande landskapet i Sireköpinge och Rönneberga backar. Himlen var rosa i morgonsolen och Öresundsbron hängde som en båge över sundet.
Jag vill leva i det sköna, vackra, med honungsbin i varje fruktträd.
Vad ska jag göra. Jag älskar denna jord och känner mig hjälplös.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Relaterade artiklar

Livscykeln
Admins

Frusna droppar

I morse vaknade jag av att hela rummet var fullt av morgon. Sängen kändes som paradiset, jag hörde att Tore bestyrde med frukostgröten. Han ska

Läs mer »

Varför finns vi

Idag på vägen till jobbet yrde fasanerna ovanligt tätt kors och tvärs över vägen, rådjuren sprang i rad från vänster till höger och vägarbetsmaskinerna var

Läs mer »
Livscykeln
Admins

Kärlek

Sensommardagens ljus är mättad av hela sommarens lyster. Min stiliga man ligger utbredd i trädgårdssoffan med armen kastad över ryggstödskuddrna. Solen lyser på hans bruna

Läs mer »

Dårar och Foppatofflor

Hua! Halva året har gått och inget har hänt. Inget annat än att jag har hållit mig frisk och vid liv. Trots att jag kör

Läs mer »

Bloggare och kursledare

Anna & Tore
Gardelin

Pålstorpsvägen 17

260 23 Kågeröd

0708-650 433 eller 0725-673 832

Annas snabbfakta
  • Andnings- och samtalsterapeut
  • Ledarskap och kommunikation
  • Psykodrama
  • Guide
Tores snabbfakta
  • FN-tjänst
  • Räddningsverket
  • Nobels fredspris (1988)
Våra favoriter