Anna

Tore

,

Hei anna

Ser du hvor filnk jeg er? dette funker jo..

Stian

Stian är norrmannen som knypplar på min hemsida. Jag är mycket glad för att han gör det för han är så flink. Stian har många idéer. När jag har en lysande idé har han tolv. Vi tävlar om vem som är intelligentast. Ingen vet vem som vinner.

Jag är väldigt glad för mina hemsida. Den är full av glädje, liv, färg och intensitet. Eftersom jag vill synas på mitt eget sätt är jag jättenöjd med Stians arbete. Särskilt brevlådan.

Det är faktiskt något särskilt med brevlådor.
Inte dom svenska förstås, dom är väldigt lagom – syns men stör ingen. Gör ingen glad eller upprymd. Inte ledsen eller arg heller, förutom tidningsbudet och brevbäraren om det inte är skottat efter snöstormen.
Men cyklar man utomlands kan brevlådorna göra mig riktigt härligt glad. De roligaste brevlådorna jag sett var i Belgien. En var särskilt kul. Den såg ut som ett hus för tomtar, men golvet hade trillat ner. Detta var nu inget hinder för brevbäraren som la posten i lådan som vanligt. Att den trillade ner på marken gjorde inget. Undrar om lådan blivit lagad nu efter fem år.

Jo, det är något särskilt med brevlådor. Dom står där på tomtgränsen i alla väder i väntan på dagens två inlägg – morgontidningen och posten. Det verkar som om brevlådorna är fredat område, utom på nyårsafton. Under hela min livstid har jag inte hört om någon brevlådetjuv. Posten kan ligga i lådan flera dagar när vi är bortresta och ligger där när vi kommer hem. Däremot har tjuvar brutit sig med kofot in i mitt hus.
Då och då hittar jag annat, till ex inbjudan till kalas, roliga lappar, teckningar från grannens barn, karamellpåse eller bortslarvade thinsulatevantar. Då känner jag lycka och tycker att brevlådor är så bra att ha.
En av mina vänner har ett meddelande på sin brevlåda: ”Nej tack till räckningar. Ja tack till klärleksbrev och vykort.” Hoppas han får många kärleksbrev. Vykort får han av mig ibland. Och inbjudan till kalas.

Min egen brevlåda är björnpälsbrun, har en nej-till-reklamskylt från Naturskyddsföreningen, och är tyvärr helt lagom. I Sverige är det som sticker ut, har bjärta kulörer eller brevlåda i badkarsform synnerligen töntigt och obildat.
Jag vill gärna ha en vacker brevlåda men jag kan inte komma på själv…

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Relaterade artiklar

Livscykeln
Admins

Frusna droppar

I morse vaknade jag av att hela rummet var fullt av morgon. Sängen kändes som paradiset, jag hörde att Tore bestyrde med frukostgröten. Han ska

Läs mer »

Livet och honungsbin

Vaknade till kristallklar morgon. Solen reste sig över horisonten, upp på en kall himmel och allting var klart. Utom mitt huvud förstås. Den tar tid

Läs mer »

Varför finns vi

Idag på vägen till jobbet yrde fasanerna ovanligt tätt kors och tvärs över vägen, rådjuren sprang i rad från vänster till höger och vägarbetsmaskinerna var

Läs mer »
Livscykeln
Admins

Kärlek

Sensommardagens ljus är mättad av hela sommarens lyster. Min stiliga man ligger utbredd i trädgårdssoffan med armen kastad över ryggstödskuddrna. Solen lyser på hans bruna

Läs mer »

Bloggare och kursledare

Anna & Tore
Gardelin

Pålstorpsvägen 17

260 23 Kågeröd

0708-650 433 eller 0725-673 832

Annas snabbfakta
  • Andnings- och samtalsterapeut
  • Ledarskap och kommunikation
  • Psykodrama
  • Guide
Tores snabbfakta
  • FN-tjänst
  • Räddningsverket
  • Nobels fredspris (1988)
Våra favoriter